دیسون

دیسون در گویش دزفولی به معنای مکتبخانه است

دیسون

دیسون در گویش دزفولی به معنای مکتبخانه است

دیسون

امام خامنه ای (مدظله) : اگر یک ملتى احساس عزت نکند، یعنى به داشته‌هاى خود - به آداب خود، به سنن خود، به زبان خود، به الفباى خود، به تاریخ خود، به مفاخر خود و به بزرگان خود - به چشم حقارت نگاه کند، آنها را کوچک بشمارد و احساس کند از خودش چیزى ندارد، این ملت براحتى در چنبره‌ى سلطه‌ى بیگانگان قرار میگیرد.

حجاب، میراث هزاران ساله

دوشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۸۹، ۱۰:۵۶ ب.ظ

ویل دورانت درباره حجاب زنان ایران می نویسد:
در نقشهایی که از ایران باستان برجای مانده هیچ صورت زن دیده نمی شود.

این نقشها نشان می دهد که زنان دارای حجاب، مخصوصاً با چادر بوده اند.

***

بنام آفریننده‌ی مادر

سخن اول:

گاهی واژه‌ها، چهارچوب های تصوریِ کلان در یک جامعه را رقم می زنند. به عنوان مثال کاربرد واژه ی " حجاب " طی اعصار طولانی در کشورمان ،عامه مردم را دچار دو اشتباه اساسی نموده است . نخست آنکه حجاب ، به معنی "پوشیده بودن " شناخته می شود ، اما صرف نظر از معنای لغوی آن ، اصطلاحِ حجاب به معنای "پوشش" است. دوم آنکه بسیاری ، رعایت حجاب را صرفا برای زنان جامعه قائلند و بس ، در حالیکه چنین نیست.

لذا اگر رسانه ها پیشگامی به خرج داده  و از این پس بجای واژه ی «حجاب» واژه « پوشش » را بکار برند ، سه بازتاب کلان و مفید در جامعه ی ما خواهد داشت.

اول آنکه ، تبلیغات دشمنان این ملت و نظام ، از این منظر که جموری اسلامی خواهان " پوشیده شدن و دیده نشدن و انزوای زن و..." می باشد تا حد زیادی خنثی خواهد شد . چرا که "پوشیده شدن" را می توانند به "دیده نشدن" معنی کنند- که کرده اند- حال آنکه " پوشش " امری نسبی است و ما نیز می دانیم که اسلام عزیز "نسبت و میزانی" برای پوشش قائل است.

دوم آنکه ، مردان جامعه که در پارادایم های کلی خود " حجاب " را امری زنانه می دانند ، با رایج شدن لفظ " پوشش " متوجه پوشش مردانه و مسئولیتهای فردی خود نیزخواهند شد . و مگر غیر از این است که "بد پوششی" های رایج در جامعه ی امروز ایران ، شامل حال برخی آقایان نیز هست؟

سوم آنکه ، وقتی مرد خانواده با جایگزینی واژه ی "پوشش" بجای واژه ی "حجاب" ، اقدام به رعایت پوشش خود نماید، صد البته اجازه "بدپوششی" به خانم های خانواده ی خود را نخواهد داد.

سخن دوم‌:

از آنجا که برداشت سطحی داشتن از فرمایشات امام خامنه یی ( مد ظله عالی) نوعی کفران نعمت محسوب می گردد، فلذا از این منظر ، عمق تأکید معظم له بر " ایرانی بودن " و " خودی بودنِ " چادر زنان و مادران این مرز و بوم ، در جلسه پرسش و پاسخ مدیران مسئول و سردبیران نشریات دانشجویی در 4/12/1377  و توصیه ایشان به تحقیق در این خصوص ، ما را برآن داشت تا کاوشی در این خصوص داشته باشیم.

رهبر معظم انقلاب در جلسه پرسش و پاسخ سر دبیران نشریات دانشجویی:
"همیشه گفته‌ام که چادر یک حجاب ایرانى است و زن ایرانى این را انتخاب کرده و خوب حجابى هم هست و مى‌تواند کاملاً حفاظ و حجاب داشته باشد. حالا بعضیها هستند که از هرچه ایرانى و خودى است، ناراحتند و دلشان را مى‌زند؛ دلشان مى‌خواهد سراغ چیزهایى بروند که از خودى بودن دورتر است! به‌هرحال اگر حجاب را حفظ کنند، باز هم خلاف شرعى انجام نداده‌اند؛ منتها چیز بهترى را از دست داده‌اند."

در طول چهارده قرن گذشته ، ملل گوناگون برای ورود به مدرسه ی انسان ساز اسلام ، ظرفیتهای یکسان از خود نشان نداده‌اند.

ایران امّا،

به مدد اشتراکات فرهنگی متعددی که پیشاپیش با این دین الهی داشت ، درست مانند یک شاگرد ممتاز که برخی از دروس را از قبل فراگرفته باشد ، کارنامه یی درخشان در 1400 سال تاریخ اسلامیت خود - در خدمات متقابلش به اسلام - برجای گذاشته است.

قابل انکار نیست که برخی ذخائر فرهنگی پیش از اسلامِ این سرزمین ، در این تلّمُذ برجسته ، بی تاثیر نبوده است .

یکتاپرستی، برائت از برده‌داری، احترام به آب به عنوان مظهر پاکیزگی، فرهنگ بالای کسب علم و دانش و ... همه و همه، «پیش داشته»‌های ما ایرانیان، برای درک و دریافت اسلام ناب محمدی بوده است،

و حجاب نیز! .


نگاهی به سنگ نبشته های چند هزار ساله در جای جای این آب و خاک ، صحت فرمایش مقام معظم رهبری را در خصوص «ایرانی بودن حجاب» ، به وضوح اثبات کرده و پاسخ متقن و محکمی است ، به آن دسته از مخالفان حجاب ، که غیر منصفانه سعی دارند تا حجاب را صرفاً پدیده ای وارداتی از شبه جزیره ی عربستان ، قلمداد نمایند.

با یک تحقیق میدانی ساده و مقایسه ی میان " تندیس ها عریان یونان و فرهنگ برهنگی در تمدن روم باستان " با " نقوش برجسته ومحجوب ایرانی " نیز می توان پی برد که ایرانیان پیش از اسلام تا چه حد ، به حجاب توجه داشته اند .  از این منظر حتی ، تأکید و اصرار بر ریش بلند مردان ایرانی در آثار بجای مانده – در مقابل مردان بدون ریش در یونان و غرب -  به ما می فهماند که چرا ایرانیان برای پذیرش حقانیت ِ اسلام عزیز ، نه تنها ایستادگیِ دیگر ملل رابه خرج ندادند ، بلکه به قول استاد شهید مطهری (ره) خدمات متقابل فراوانی را نیز به این دین مبین ارائه نمودند .

سخن آخر

اگر خدای متعال ، همیشه ی تاریخ ، جنس مونث را ذاتا "مطلوب" و مذکر را "طالب" آفریده است ، تا برای تنازع بقاء در حیوانات و حفظ نسل و عشق و محبت در خانواده ی انسانها ، طالب در طلبِ مطلوب باشد،پس رواست که مادر خانواده محجوب باشد تا برای طالب خود که پدر خانواده است مطلوب بماند و بس !

اگر خانواده ، قلب تپنده ی جامعه بوده و مادر نیز ، محور اصلی قوام و دوام خانواده !

اگر صدفِ حجاب ، گوهرنفیسی چون مادر را در، از گزند وسوسه های مخرب نگاهبانی می کند.

و اگر، آمار حدود سی درصدی کودکان نامشروع در اغلب کشورهای غربی ، بیانگر این واقعیت است که در جامعه غرب امروز ، نقش مادر درخانواده با خطر اضمحلال روبرو بوده و به قول " الوین تافلر " امریکایی ، بشر غربی در موج سوم به سر برده و انسانها به سمت " تک والدینی " پیش می روند که در نتیجه  نقش محوری خانواده و مادر در خطر انقراض است،

ناچار به پذیرش این حقیقت تلخ نیزهستیم که : بشر غربی با ترک حجاب ، « خانواده» را از سفره فرهنگی خویش حذف کرده است.

لذا می‌توان گفت که :  «حفظ حجاب‌، حفظ خانواده است.»

                      

                                                                                      مهران موزونی – والعاقبه للمتقین

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۹/۰۴/۱۴
مهران موزون

نظرات  (۹)

۱۴ شهریور ۸۹ ، ۰۷:۰۵ رضا برادران
نازش محجوبیت ارامبخشی زیبندگی خصائلی چهارگانه اند که تنها در لفافه ی حجاب می تواند توسط یک زن ایرانی حفظ گردد.
۲۴ تیر ۸۹ ، ۱۸:۰۹ رضا مخبر دزفولی
سلام دوست عزیزم
مثل همیشه از دغدغه شما برای موضوعات مختلف ممنون هستم.چند وقتی هست وبلاگ زدم.خوشحال میشم یه سر بزنید.اعیا شعبانیه بر شما میارک
سلام دوست عزیز..
مطلب خوبی نوشته اید .. موفق باشی ..
یا حق .
سلام برادر همشهری
من عاشق دزفولم. نه فقط به این دلیل که خودم دزفولیم، بلکه به خاطر اینکه دزفول واقعا دوست داشتنی است
این مطلب را به مناسبت جهارم خرداد توی وبلاگ قبلیم گذاشته بودم:

...خبر داشتید روز چهارم خرداد(که در گمنامی محض) گذشت روز معرفی دزفول به عنوان شهر نمونه کشور و نامگذاری آن به عنوان پایتخت مقاومت بود که باز هم در هیاهوی آزادسازی خرمشهر قهرمان به فراموشی سپرده شد؟ روز آزادسازی خرمشهر عزیز برای ما ایرانی ها ـ فرقی نمی کند اهل کجای ایران باشیم ـ همیشه گرامی بوده و خواهد بود. چون خرمشهرگوشه ای از خاک ما و به تبع بخشی از هویت ماست. کتاب "دا" را بارها خوانده ام و هر بار به خاطر غیرت ایرانی-اسلامی هموطنانم به خود بالیده ام. ولی سانسور همه ساله چهارم خرداد جگرم را آتش میزند. خیلی ها نمی دانند اگر زمان دفاع مقدس مقاومت جانانه ی دزفول و اندیمشک نبود و این دو شهر به دست بعثی ها می افتادند امروز خوزستان جزیی از خاک عراق بود! ولی دزفولی ها با تحمل باران توپ و موشک، و با دادن 2600 شهید بعثی ها را از این خیال خام منصرف کردند. مهم نیست، ما به سانسور شدن حتی از صدا و سیمای استان هم عادت کرده ایم. هیچ یادم نمی رود راهپیمایی عظیم و حیرت انگیز نهم دی دزفول را که حتی ثانیه ای در خبر استان مورد اشاره قرار نگرفت. و همیشه خنده ام می گیرد از یادآوری زلزله ی چند ماه پیش اندیمشک که در دزفول هم تقریبا با همان شدت احساس شد ولی صدا و سیمای استان لازم ندید به این موضوع اشاره ای بکند. در عوض خاطر نشان کرد که "این زلزله در اهواز و شوش هم احساس شد"! اگر اختلاف فاصله ی دزفول و اندیمشک، و اهواز و اندیمشک را بدانید شما هم خنده تان می گیرد. باز هم می گویم من همه جای کشورم را دوست دارم، خیلی زیاد! و اتفاقا به همین خاطر است که از تبعیض غیر منطقی که همیشه دامنگیر دزفول بوده - و حتی صدای امام جمعه را هم درآورده- بیزارم. همین سیاست ها بوده که خیلی از مردم استانهای دیگر، خوزستان را فقط مترادف با اهواز و آبادان و خرمشهر می دانند! بگذریم...



باور کنید حرف دل همه دزفولی ها را اینجا خواندم
با افتخار لینک شدید

=========
موید و منصور و سزبلند باشید
۱۷ تیر ۸۹ ، ۱۸:۵۰ ایـــــــــــــــــران مـــــــــــــــا
با عکسهایی از صهیونیست های داخلی به روزم.
http://iranemun.mihanblog.com
ایـــــــــــــــــران مـــــــــــــــا
سلام
جالب بود و استفاده بردیم
وبلاگ کاشف بروز است.
التماس دعا
سلام بر همشهری خوبم

تحلیل بسیار زیبایی از حجاب داشتین
من هم چندی پیش یه کار تایپ در مورد حجاب داشتم که خیلی گسترده تحلیل کرده بود .
از آشنایی با این وب خوشحالم .
بلاگ من در مورد دزفوله(البته فعلا چند پست با نام سفر نامه در ج کردم)
خوشحال میشم سری بزنید
سلام خدمت استاد عزیز...
با اینکه در برخی مواقع مخالف برخورد با امر شخصی حجاب هستم.ولی اکنون در این وضع حجاب بنیان خانواده ها در خطر میبینم....نیازی به یک تصمیم گیری دقیق و سریع داریم...متاسفانه مسائلی در همین بد حجابی دیده شده که جز پیشیمانی برای افراد سود دیگری نداشته...
سلام خدمت شمادوست عزیز وب خیلی عالی داری تعارف نمیکنم اماخوشحال میشم اگه وب ناچیزمن روهم باعنوان هواداران متین2حنجره محمدمهدی معارفی لینک کنی بیاسایتم وبگوبا چه عنوانی لینکت کنم باتشکر